Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Раменните преси е най-доброто упражнение за изграждане на мускулна маса на раменете,позволяващо използването на големи тежести. Упражнението може да се изпълнява от стоеж или от седеж. Желателно е да присъства във всяка една ваша тренировка за рамене независимо от нивото Ви на развитие. Препоръчвам Ви да го изпълнявате в началото на вашата тренировка. При изпълнението на това упражнение се нуждаете от партньор, който да ви подава щангата .



Варианти за изпълнение


  • С щанга-предимство при щангата е, че можете да използвате по големи тежести.Също така имате по-голям контрол върху тежестта.Използването на щанга позволява правенето на чийтинг. Недостатъкът на щангата е, че тя ограничава движението в долната му част, тъй като лостът пречи на пълното сгъване на ръцете.




  • С дъмбели-използването на дъмбели не позволява тренирането с големи тежести.Когато тренирате с дъмбели нямате голям контрол върху дъбмелите. Използването на дъмбели не ограничава движението в долната му част, тъй като дъмбелите позволяват пълно сгъване на ръцете.



Цялата статия може да прочетете на www.4fitness.bg